top of page
 • Writer's pictureATAS Malaysia

Dasar Privasi

Dasar Privasi ini menggariskan jenis maklumat yang dikumpul dan cara ATAS menggunakannya.


Jika anda mempunyai sebarang soalan atau memerlukan penjelasan lanjut tentang Dasar Privasi kami, sila hubungi kami.


Sila ambil perhatian bahawa Dasar Privasi ini terpakai semata-mata untuk aktiviti dalam talian kami dan berkaitan dengan maklumat yang dikongsi dan/atau dikumpul di tapak web ATAS. Ia tidak terpakai kepada maklumat yang dikumpul di luar talian atau melalui saluran selain daripada tapak web ini.


Terma yang digunakan dalam dokumen ini, seperti “Pelanggan,” “Anda,” dan “Anda,” merujuk kepada individu yang log masuk ke laman web ini dan mematuhi terma dan syarat Syarikat. “Syarikat,” “Kami Sendiri,” “Kami,” “Kami,” dan “Kami” merujuk kepada Syarikat kami. “Parti,” “Pihak,” atau “Kami” merujuk kepada kedua-dua Pelanggan dan diri kita sendiri. Semua terma merujuk kepada tawaran, penerimaan dan pertimbangan pembayaran yang diperlukan untuk menjalankan proses bantuan kami kepada Pelanggan dengan cara yang paling sesuai untuk tujuan nyata memenuhi keperluan Pelanggan berkenaan dengan penyediaan perkhidmatan yang dinyatakan oleh Syarikat, dalam mengikut dan tertakluk kepada undang-undang yang berlaku di Belanda. Sebarang penggunaan istilah di atas atau perkataan lain dalam bentuk tunggal, jamak, huruf besar, dan ia atau ia dianggap boleh ditukar ganti dan, oleh itu, merujuk kepada yang sama.PERSETUJUAN


Dengan menggunakan tapak web kami, anda secara jelas bersetuju dengan Dasar Privasi kami dan bersetuju dengan termanya.MAKLUMAT YANG KAMI KUMPUL  


Maklumat peribadi yang diminta dan sebab permintaannya akan dimaklumkan secara telus apabila anda diminta memberikan butiran tersebut.


Jika anda terus menghubungi kami, kami mungkin menerima maklumat tambahan, termasuk nama anda, alamat e-mel, nombor telefon, kandungan mesej dan sebarang maklumat lain yang anda pilih untuk dikongsi. Semasa mendaftar untuk Akaun, kami mungkin meminta maklumat hubungan seperti nama, nama syarikat, alamat, alamat e-mel dan nombor telefon anda.BAGAIMANA KAMI MENGGUNAKAN MAKLUMAT ANDA


Kami menggunakan maklumat yang dikumpul dalam pelbagai cara, termasuk:


 1. Menyediakan, mengendalikan dan menyelenggara laman web kami

 2. Memperbaik, memperibadikan dan mengembangkan tapak web kami

 3. Memahami dan menganalisis cara anda menggunakan laman web kami

 4. Membangunkan produk, perkhidmatan, ciri dan fungsi baharu

 5. Berkomunikasi dengan anda secara langsung atau melalui rakan kongsi untuk perkhidmatan pelanggan, kemas kini dan maklumat lain yang berkaitan

 6. Menghantar e-mel

 7. Mencari dan mencegah penipuanFAIL LOG


Kami mengikuti prosedur fail log standard, mengumpul maklumat seperti alamat IP, jenis penyemak imbas, Pembekal Perkhidmatan Internet (ISP), cap tarikh dan masa, halaman rujukan/keluar, dan mungkin bilangan klik. Data ini tidak dikaitkan dengan maklumat yang boleh dikenal pasti secara peribadi dan digunakan untuk menganalisis arah aliran, mentadbir tapak, menjejak pergerakan pengguna dan mengumpul maklumat demografi.COOKIES DAN WEB BEACON


Sama seperti tapak web lain, ATAS menggunakan 'kuki' untuk menyimpan maklumat tentang keutamaan pelawat dan mengoptimumkan pengalaman mereka dengan menyesuaikan kandungan halaman web berdasarkan jenis penyemak imbas dan maklumat lain.


Untuk maklumat lanjut tentang kuki, rujuk bahagian "Apakah Kuki" kami.DASAR PRIVASI RAKAN-RAKAN IKLAN


Anda boleh menyemak senarai ini untuk Dasar Privasi setiap rakan kongsi pengiklanan yang dikaitkan dengan ATAS.


Pelayan iklan pihak ketiga atau rangkaian iklan menggunakan teknologi seperti kuki, JavaScript atau Web Beacon dalam iklan dan pautan mereka di tapak web ATAS. Elemen ini dihantar terus ke penyemak imbas pengguna, secara automatik menangkap alamat IP anda. Teknologi sedemikian mengukur keberkesanan kempen pengiklanan dan menyesuaikan kandungan yang anda lihat di tapak web yang dilawati.


Harap maklum bahawa ATAS tidak mempunyai kuasa atau akses untuk mengawal kuki yang digunakan oleh pengiklan pihak ketiga.DASAR PRIVASI PIHAK KETIGA  


Dasar Privasi ATAS tidak meliputi pengiklan atau tapak web lain. Oleh itu, kami mengesyorkan agar anda merujuk kepada Dasar Privasi khusus pelayan iklan pihak ketiga ini untuk mendapatkan butiran yang lebih komprehensif. Dasar ini mungkin menggariskan amalan mereka dan memberikan arahan tentang cara menarik diri daripada pilihan tertentu.

Jika anda mahu, anda boleh melumpuhkan kuki dengan melaraskan tetapan dalam penyemak imbas individu anda. Untuk maklumat lebih terperinci tentang mengurus kuki dengan penyemak imbas web tertentu, anda boleh mendapatkan panduan di tapak web penyemak imbas masing-masing.HAK PRIVASI CCPA


(Jangan Jual Maklumat Peribadi Saya)

Di bawah CCPA, pengguna mempunyai hak seperti:


 1. Minta agar perniagaan yang mengumpul data peribadi pengguna mendedahkan kategori dan kepingan data peribadi tertentu yang telah dikumpulkan oleh perniagaan tentang pengguna.

 2. Minta perniagaan memadamkan sebarang data peribadi tentang pengguna yang telah dikumpulkan oleh perniagaan.

 3. Minta supaya perniagaan yang menjual data peribadi pengguna, tidak menjual data peribadi pengguna .


Sekiranya anda membuat permintaan, kami komited untuk membalas dalam masa satu bulan. Jika anda ingin menggunakan mana-mana hak ini, sila hubungi kami.HAK PERLINDUNGAN DATA GDPR


Kami ingin memastikan bahawa anda memahami sepenuhnya semua hak perlindungan data anda. Setiap pengguna mempunyai kelayakan berikut:


 1. Hak untuk mengakses – Anda boleh meminta salinan data peribadi anda, dan kami mungkin mengenakan sedikit bayaran untuk perkhidmatan ini.

 2. Hak untuk pembetulan – Anda boleh meminta kami untuk membetulkan sebarang maklumat yang anda percaya tidak tepat atau tidak lengkap.

 3. Hak untuk memadam – Anda boleh meminta pemadaman data peribadi anda di bawah syarat-syarat tertentu.

 4. Hak untuk menyekat pemprosesan – Anda boleh meminta kami mengehadkan pemprosesan data peribadi anda di bawah syarat tertentu.

 5. Hak untuk membantah pemprosesan – Anda boleh membantah pemprosesan data peribadi anda di bawah syarat-syarat tertentu.

 6. Hak untuk mudah alih data – Anda boleh meminta pemindahan data yang telah kami kumpulkan kepada organisasi lain atau terus kepada anda di bawah syarat tertentu.


Apabila membuat permintaan, kami komited untuk membalas dalam masa satu bulan. Untuk melaksanakan mana-mana hak ini, sila hubungi kami.MAKLUMAT KANAK-KANAK


Melindungi kanak-kanak dalam talian adalah kebimbangan utama kami. Kami menggesa ibu bapa dan penjaga untuk menyertai, memantau dan membimbing pengembaraan dalam talian anak-anak mereka.


Kami tidak sengaja mengumpulkan sebarang butiran peribadi daripada kanak-kanak bawah 13 tahun. Jika anda percaya anak anda berkongsi maklumat sedemikian di tapak kami, sila hubungi segera. Kami komited untuk mengalih keluar sebarang butiran sedemikian daripada rekod kami dengan pantas.

1 lihatan0 komen

Siaran Terkini

Lihat Semua

Comentarios


bottom of page